سبد داروی شما

کرونا امیکرون چیست ؟!

کرونا اومیکرون
مطالب این نوشته
  • کرونا امیکرون

    با توجه به شناسایی گونه جدید کووید ۱۹ یعنی کرونا امیکرون این نوشته را به این موضوع اختصاص دادیم. کرونا امروز به گونه غالب در دنیا تبدیل شده است. سوالات زیادی در مورد اینکه کرونا امیکرون چیست ؟ یا اینکه اصولا علایم کرونا امیکرون چیست ؟ طول درمان این گونه جدید و اینکه روش درمان سویه جدید کرونا چیست ؟ وجود دارد.

    در ادامه این مقاله جدیدترین اخبار و اطلاعیه ها در باره ویروس کرونا اومیکرون را می خوانید. قصد داریم اخبار اومیکرون را به سرعت به روز کنیم. به این ترتیب شما از طریق این صفحه، از انتشار جهش جدید ویروس کرونا با خبر می شوید.

    اندکی پس از تبدیل شدن کرونا به یک پاندمی یک گروه مستقل از متخصصان برای بررسی دوره ای تکامل کووید ۱۹ تشکیل شد. هدف این گروه بررسی این است که آیا جهش‌های خاص و ترکیبی از جهش‌ها رفتار ویروس را تغییر می‌دهند یا خیر.

    این گروه در ۵ آذر ۱۴۰۰ گزارشی درباره یک سویه جدید از ویروس کرونا یا نام اومیکرون ارائه داد. بر اساس این گزارش تخصصی جهش جدید کرونا یعنی B.1.1.529 در آفریقای جنوبی شناسایی شد.

    گویا علائم کرونا امیکرون کمی ملایم تر است. اما بر خلاف واریانت های قبلی omicron در کودکان و نوجوانان نیز ایجاد بیماری می کند. همچنین سرعت انتقال آن بسیار بالاتراز گونه های قبلی است. مدت ماندگاری اومیکرون روی پوست و طوح مختلف نیز به طر چشم گیری بیشتر است.

     

    درباره ویروس کرونا اومیکرون چه می دانیم ؟

    اولین نمونه ها از این سویه جدید  در ۲۶ نوامبر (۵ آذر) شناسایی شد. هر چند که گویا اولین مورد از ابتلا به کرونا اومیکرون چند روز قبل تر در آفریقای جنوبی اتفاق افتاده است. (احتمالا ۱۸ آبان)

    وضعیت فراگیری کرونا در آفریقای جنوبی با سه پیک مجزا مشخص می شود. آخرین پیک عمدتاً  مربوط به واریانت دلتا بود. جهش دلتا  تا قبل از Omicron گونه فراگیر کنونی در کل جهان و ایران بود.

    اما در هفته های اخیر شیب ابتلا به کرونا در آفریقا افزایش چشمگیری داشته است. همین مساله دانشمندان را به این مساله مشکوک کرد که احتمالا با سویه جدیدی از کووید ۱۹ رو به هستند.بررسی های آنها صحت این فرضیه را اثبات کرد. جهان از این پس با گونه B.1.1.529 دست و پنجه خرد خواهد کرد. 

    کرونا امیکرون هم اکنون گونه غالب در کل دنیا است.

     

    چرا به این سویه جدید ویروس کرونا امیکرون می گویند ؟!

    نام گذاری جهش های قبلی ویروس کرونا با حروف یونانی آلفا، بتا و دلتا انجام شده بود. اومیکرون هم نام یکی از اعداد یونانی است. البته نام علمی این جهش همان B.1.1.529 است. بنابراین سویه Omicron چهارمین سویه فراگیر و شناخته شده است.

     

    امیکرون چگونه به وجود آمد؟

    ویروس کرونا با گسترش و انتقال های بیشتر و بیشتر بین افراد جهش می یابد.  بسیاری از انواع جدید، از جمله آنهایی که تغییرات ژنتیکی نگران کننده دارند، اغلب زود از بین می روند و نمی توانند خطر بالقوه ای باشند.

    به عقیده برخی متخصصان این نوع واریانت احتمالا دریک فرد بیمارتکامل یافته باشد. یعنی ویروس از بدن فرد پاک نشده و فرصت تغییر و تکامل ژنتیکی پیدا کرده است.

    احتمالا فردی که جهش امیکرون در بدن او صورت گرفته دچار HIV بوده است.

     

    کرونا امیکرون

    چرا امیکرون خطرناک و نگران کننده است ؟!

    سویه جدید کرونا دارای تعداد زیادی جهش است. (۳۲ جهش!)  تعداد زیاد جهش ها به این معنی است که ویروس تغییرات زیادی داشته است.این جهش ها باعث تغییرات زیادی بر روی پروتئین های سطح ویروس کووید ۱۹ شده است.

    بر اساس اطلاعیه های Who سویه اُمیکرون ویروس کرونا کمتر باعث تشدید ابتلا یا مرگ می‌شود. البته به این معنی نیست که اومیکرون قدرت کشندگی ندارد. یا تمام موارد ابتلا به آن خفیف و زودگذر است.

    تغییرات زیاد به این معنی است که بدن برای شناسایی آن دچار سردرگمی خواهد شد. تنها اطلاعات قطعی که درباره امیکرون داریم همین است.

    گواه این مساله اینکه که گویا تعداد موارد این نوع تقریباً در تمام استان های آفریقای جنوبی در حال افزایش است.

    شارون پیکوک  رییس توالی‌یابی ژنتیکی COVID-19 در دانشگاه کمبریج است. او می گوید: بر اساس داده ها نوع جدید دارای جهش‌هایی است که احتمالا قابلیت انتقال کرونا را افزایش داده است. اما همچنین گفت که ” اهمیت و خطر بسیاری از جهش‌های امیکرون هنوز معلوم نیست.”

    این نوع با سرعت بیشتری نسبت به افزایش عفونت های قبلی شناسایی شده است.  به این معنی که متاسفانه  این نوع احتمالا رشد زیادی داشته باشد.

    هم اکنون چندین مطالعه همه گیر شناسی در حال انجام است. کمی زمان می برد تا مشخص شود آیا رشد مبتلایان به دلیل امیکرون بوده یا عوامل دیگری هم در این زمینه موثر هستند.

    دکتر فائوچی در مورد این واریانت جدید به نام اومیکرون گفته است: ” توانایی آن در آلوده کردن افرادی که قبلا به کرونا مبتلا شده اند و بهبود یافته اند و حتی افرادی که واکسینه شده اند ما را وادار می کند  برای مساله ای جدی آماده باشیم “

    این مطلب را هم ببینید  ریزش مو در زنان

     

    جهش های بیشتر، خطر امیکرون

    اهمیت و خطر امیکرون در پس قدرت انتشار بالای آن نهفته است. انتشار سریع احتمال ایجاد جهش های جدید ویروس کرونا را افزایش می دهد. 

    از طرفی تعداد مبتلایان بیشتر به طور طبیعی تعداد مرگ و میر را نیز افزایش می دهد. در چنین شرایطی فشار بسیار زیادی بر سیستم بهداشتی و کادر درمان وارد می شود. خستگی و تحلیل توان انسانی کادر پرستاری و پزشکی در کنار کمبود امکانات آمار مرگ و میر را افزایش خواهد داد.

    برای مثال تعداد مرگ و میر ناشی از کرونا در روزهایی از پیک مرگ سوهی دلتا نیز بیشتر شد.

     

    سرعت انتشار امیکرون

    مشخص نیست که نوع جدید برای اولین بار واقعا از کجا پدیدار شده است. اما متخصصان اولین بار در آفریقای جنوبی این جهش را به سازمان بهداشت جهانی هشدار دادند.

    در ابتدا آفریقای جنوبی شاهد افزایش تعداد موارد جدید روزانه از ۲۰۰ مورد به ۲۴۶۵ بوده است. این شیب ابتلا ، نگرانی ها در مورد اومیکرون را افزایش میدهد.

    سازمان جهانی بهداشت یا همان WHO درباره Omicron گفت : “به نظر می رسد تعداد موارد این نوع تقریباً در تمام استان های آفریقای جنوبی در حال افزایش است.”

    هم اکنون این واریانت در کل دنیا و تمام قاره ها گونه غالب است. کرونا امیکرون در ایران هم به سرعت در حال انتشار و بیماری زایی است.

    شواهد اولیه حاکی از افزایش خطر ابتلا به عفونت مجدد با این نوع در مقایسه با سایر جهش ها است. بر اساس بررسی های آماری در هر ساعت تعداد مبتلایان می تواند به ۲ برابر برسد.

    یکی از دلایل سرعت انتقال امیکرون درگیر شدن نواحی بالایی دستگاه تنفسی است.

     

    آیا کرونا اومیکرون خطرناک است؟

    حقیقت این است که تاکنون هیچ نشانه ای وجود ندارد که اثبات کند این نوع جهش باعث بیماری شدیدتری می شود.

    عده ای پزشکان آفریقای جنوبی پس از بررسی تعدادی از مبتلاین به کرونا اومیکرون اعلام کردند که سویه امیکرون علایم خفیف تری از گونه دلتا داشته است. به ادعای این پزشکان مهم ترین عارضه امیکرون خستگی و بی رمقی، درد عضلانی خفیف و گلو درد است.

    پزشکان هندی هم  گونه جدید Covid 19را با علایم خفیف توصیف می کنند.

    درست است که واریانت جدید کرونا دارای جهش های بسیار زیادی است اما جهش های زیاد لزوما به معنی کشنده تر بودن ویروس نیست.

    آمارهایی از یک مطالعه در کالیفرنیا نشان داد خطر بستری در بیمارستان، نیاز به ICU و مرگ بر اثر کرونا امیکرون به ترتیب ۵۰، ۷۴ و ۹۰ درصد کمتر از واریانت دلتا است.

    آن چیزی که فعلا در مورد این گونه جدید مهم است از بابت سرعت شیوع بالاتر آن است.

     

    میزان مرگ و میر در کرونا اومیکرون

    کرونا اومیکرون با سرعت بسیار زیادی در حال گسترش است. هم اکنون تمام  دنیا با این سوش جدید درگیر هستند. 

    تا مدتی قبل تصور می شد که خطر مرگ و میر امیکرون خیلی کمتر از گونه های قبلی و از جمله دلتا باشد. اما گویا میزان مرگ و میر آن حدود نصف سویه دلتا است. بر اساس جدیدترین مشاهدات از هر ۱۰۰ هزار مبتلا حدود ۱۲۵ مورد مرگ ثبت شده است.

     

    علایم امیکرون چیست ؟

    دکتر فائوچی درباره کرونا امیکرون اندکی خوشبینانه می اندیشد. به عقیده او احتمالا شدت بیماری ناشی از امیکرون کمتر از سویه های قبلی است. از صحبت های او بر می آید که علایم کرونا جدید امیکرون نسبت به گونه های قبلی خفیف تر است.

    بر اساس نتایج حاصل از بررسی بیماران مبتلا به گونه جدید، علایم کرونا امیکرون با گونه های قبلی مثل دلتا متفاوت است. 

    اما واقعا کرونا امیکرون چه علایمی دارد ؟

    بیشتر افراد با تست کرونا اومیکرون مثبت، نشانه هایی مثل خستگی شدید و کوفتگی، خارش گلو و سردرد های خفیف تا متوسط داشته اند.

    تا اینجای کار، طبق نتایج جاصل ازتحقیقات روی بیماران، گویا کرونا اومیکرون باعث درگیری شدید ریوی، کاهش اکسیژن خون و از بین رفتن حس بویایی و چشایی نمی شود.

    شاید جهش های زیاد امیکرون واقعا باعث تضیف کرونا بشود. با فرض صحت این فرضیه در کنار ویژگی انتقال سریع ، می توان به پایان پاندمی کرونا امیدوار بود.

     

    علایم امیکرون در کودکان

    کرونا در کودکان هم شیوع زیادی پیدا کرده است.

    کودکان و نوجوانان در برابر سویه دلتا ایمن تر از بزرگسالان بودند. تعداد بستری پایین و آمار مرگ و میر کم تر کودکان در سراسر دنیا گواه این مساله بود.

    اما Omicron  میتواند کودکان و حتی نوزادان را هم درگیر کند. جدیدترین آمار کرونا در ایران نشان میدهد ۲۰ درصد موارد بستری را کودکان تشکیل می دهند. این آمار بسیار نگران کننده است. یک از دلایل کمبود تخت های آی سی یو برای کودکان است. دلیل دیگر نیز عدم واکسیناسیون کودکان در ایران بر علیه covid-19 است.

    علائم امیکرون در کودکان شامل علایم گوارشی، تب، بدن درد، خستگی و عوارض پوستی مثل قرمزی و … است. علایم پوستی صرفا در مبتلایان به سوش جدید مشاهده می شود. علائمی مانند کاهش سطح اکسیژن و فقدان چشایی و بویایی بسیار کمتر از قبل رخ می دهد.

    این مطلب را هم ببینید  کم خونی چطور به وجود می آید و درمان آن چیست

    با توجه به احتمال درگیری نوزادان و کودکان به کرونا امیکرون مراقبت های بیشتر در این زمینه ضروری است.

    همچنین کرونا در بارداری به ویژه در انواع شدید آن جان مادر و کودک او را به مخاطره می اندازد. لذا پیشنهاد می شود در صورت مشاهده نشانه های مشکوک حتما به پزشک مراجعه نمایید. زمان طلایی برای کنترل و درمان Covid محدود است. البته نباید دچار استرش شوید.

     

    درمان امیکرون

    شاید این سوال شما هم باشد. درمان کرونا امیکرون چیست ؟

    قبل از هر چیز باید تاکید کنیم که این سویه جدید کرونا را دست کم نگیرید. هر چند که گویا به صورت کلی علایم آن خفیف تر و سبک تر از گونه دلتا یا انگلیسی است اما همچنان باید خطر آن را کاملا جدی گرفت.

    احتمالا در اوایل ابتلا نشانه هایی مثل سردرد، خستگی، گلو درد و تب خفیف خواهید داشت. در این مرحله می توانید به درمان کرونا امیکرون در خانه بپردازید. این روش های درمانی شامل کنترل تب و بدن درد با مسکن هایی مانند استامینوفن است. همچنین نوشیدن آب و مایعات فراوان اهمیت و تاثیر بالایی دارد.

    درمان خانگی در برخی مواقع کارساز نیست. در صورت تشدید تب و سایر علایم و نشانه ها باید سریعا به مراکز درمانی و پزشک مراجعه نمایید.

     

     

    کرونا امیکرون چند روز قرنطینه دارد ؟

    سوش اومیکرون بعد از یک تا سه روز از ابتلا، علایم خود را نشان می دهد. به عبارتی دوره کمون آن حداقل ۱ و حداکثر ۳ روز است. این مدت در واریانت های قبلی تا حدود ۲ هفته نیز طول می کشید.

    طول درمان کرونا امیکرون تفوات چندانی با گونه های قبلی ندارد. احتمالا همان دوره ۱۴ روزه برای رهایی ازOmicron لازم است. اما طول درمان کووید با دوره قرنطینه آن متفاوت است.

    مرکز کنترل و پیشگری از بیماری ها CDC مدت قرنطینه برای گونه های قبلی را ۱۰ روز اعلام کرده بود. CDC این مدت قرنطینه  اومیکرون را به ۵ روز کاهش داد. اما شدیدا توصیه کرده تا در روزهای بعد نیز دستورالعمل های بهداشتی و حفاظتی را شدیدا رعایت کنند.

    پس از ۵ روز با شرط از بین رفتن علایم مثل سرفه و تب و گلو درد، امکان انتقال کاهش می یابد. به همین منظور توصیه می شود در صورت امکان همچنان ۱۰ روز قرنطینه رعایت شود.

    البته به عقیده دکتر کیوانی که در دانشگاه علوم پزشکی ایران استاد ویروس شناسی است، فرد مبتلا به سویه جدید احتمالا تا ۲۵ روز ناقل کرونا است.

    به گفته دکتر کیوانی افرادی که Omicron می گیرند، حداقل ۶ ماه مصونیت خواهند اشت. اما این مصونیت فقط در برابر امیکرون است.شاید فرد به سویه های دیگر مبتلا شود.

     

     

    آیا مبارزه با امیکرون شدنی است ؟

    در زمان ایجاد جهش با دلتا و موج وحشتناک آن در هند هفته‌های زیادی طول کشید تا مشخص شود که چه اتفاقی خواهد افتاد. تا آن زمان دلتا در بسیاری از نقاط جهان بذر افشانی کرده بود. 

    این اتفاق دقیق برای  کرونا امیکرون هم رخ داد. Omicron بدون فرصت ایجاد آمادگی و پیشگیری تمام دنیا را در نوردید.

    بهترین کار برای مقابله با کرونا و از جمله جهش جدید در کل دنیا واکسیناسیون عمومی . محدودیت های اجتماعی است .

    دکتر بهنام حاجی حسینلو استادیار دانشگاه ایالتی ویسکانسین آمریکا مهمترین اقدام در این شرایط را واکسیناسیون سریع تر دانست. به عقیده او مهمترین فایده واکسیناسیون علیه کرونا به حداقل رساندن چرخه ی ویروس و میزان تکثیر ویروس در جامعه است.

    با  کاهش تکثیر و انتقال ویروس، میزان جهش هم کمتر می شود. ویروس در بین کسانی که واکسن نمی زنند به راحتی می چرخد. در جریان این چرخش ها و انتقال از فردی به فرد دیگر، ویروس دچار جهش و آن جهش در کل دنیا تکثیر می یابد. واکسیناسیون بر علیه CoVid 19 تا حد زیادی این چرخه را قطع کند.

     

    واکسن کرونا

    توصیه های WHO برای جلوگیری از انتشار کرونا امیکرون

    کرونا جدید هم اکنون در سراسر دنیا و از جمله ایران وجود دارد.

    بنابر این سازمان جهانی بهداشت از کشورها خواسته به منظور جلوگیری از شیوع امیکرون موارد زیر را انجام دهند:

    1. تلاش‌های نظارتی و توالی‌یابی را برای درک بهتر انواع SARS-CoV-2 در گردش  را افزایش دهند.
    2. جمع آوری و ارسال توالی های کامل ژنوم و ابرداده های مرتبط
    3. موارد/خوشه های اولیه مرتبط با عفونت جهش جدید را از طریق مکانیسم به WHO گزارش دهند.
    4. انجام تحقیقات میدانی و ارزیابی‌های آزمایشگاهی برای بهبود درک تأثیرات احتمالی

     

    مردم چه کاری باید بکنند؟

    کاری که مردم در مقابل جهش جدید کووید ۱۹ یعنی کرونا اومیکرون باید انجام دهند ،دوری از استرس، واکسیناسیون سریع با دز سوم و رعایت نکات بهداشتی است. شاید اندکی بیشتر از گذشته !

    همانطور که گفتیم هنوز مشخص نیست نوع جدید کرونا امیکرون چقدر می تواند خطرساز باشد. حتی ممکن است همین جهش های به ظاهر خطرناک و بزرگ منجر به تضعیف کرونا شود. باید با صبوری منتظر نتایج تحقیقات بود. تا آن زمان نیاز نباید دچار استرس و نگرانی باشیم.

    این مطلب را هم ببینید  عفونت واژن، علت ، علایم و درمان واژینیت

    پیش از این در مقاله ای به موضوع ارتباط ویتامین دی و کرونا پرداخته ایم. پیشنهاد می کنیم حتما آن نوشته را مطالعه کنید.

    مهم ترین اقدام باید واکسیناسیون سریع تر باشد. اگر هنوز برای تزریق واکسن کرونا تردید دارید توصیه می کنیم سریع تر بر شک های خود غلبه کنید.افرادی هم که پیش از این دو دز واکسن تزریق کرده اند باید برای تکمیل واکسیناسیون به سراغ دز سوم بروند.

    بعد از انجام واکسیناسیون، باید همچنان از حضور در اجتماعات خودداری کرد. طبق اعلام مجله نیچر این جهش در مکان های شلوغ و اجتماعات مشاهده است.

     

    آیا واکسن ها بر روی کرونا امیکرون موثر هستند؟

    هنوز شواهدی وجود ندارد که نشان دهد که واکسن ها  بر روی این نوع واریانت جدید تاثیر نداشته باشند.

    البته تعدادی از افراد مبتلا به کرونا اومیکرون، واکسن کرونا نیز زده بودند.  در آفریقای جنوبی نرخ واکسیناسیون پایینتر از بسیاری از کشورها است. واکسیناسیون در آفریقا نرخی در حدود ۷ درصد دارد.

    پیتر اوپنشاو، استاد پزشکی امپریال کالج لندن، عنوان کرد است که “بسیار بعید” است که واکسن‌های فعلی بر روی این جهش کار نکنند. او همچنین اشاره کرده است که واکسن‌های موجود در دنیا احتمالا در برابر بسیاری از انواع دیگر جهش ها موثر هستند.

    گروه های زیادی از جمله تیم دکتر مور در آفریقا در حال بررسی تاثیر واکسن بر روی این جهش جدید هستند.

    اگرچه برخی از تغییرات ژنتیکی در omicron نگران کننده به نظر می رسد، هنوز مشخص نیست که آیا آنها برای سلامت عمومی تهدید کننده هستند یا خیر. مثلا برخی از انواع قبلی، مانند نوع بتا، در ابتدا دانشمندان را نگران کردند، اما در نهایت هم گسترش چندانی نداشتند. به عبارتی کمی زمان خواهد برد که رفتار دقیق کرونا اومیکرون به طور دقیق مشخص شود.

    مشاهدات میدانی و مطالعات نشان می دهد افرادی که واکسیناسیون خود را با تزریق دز سوم کامل کرده اند کمتر در معرض حالت های اومیکرون شدید هستند.

     

     

    کرونا امیکرون در ایران

    احتمالا امیکرون مانند سویه های قبلی کرونا، مدت ها پیش از شناسایی رسمی در کل دنیا گسترش یافته.

    نمونه هایی متعددی از این جهش در نقاط مختلف دنیا ردیابی شده است.  بنابراین احتمالا این واریانت از ویروس کرونا در هر جایی از دنیا وجود دارد. کشور ایران هم از این قاعده مستثنی نیست.  بنابراین رعایت نکات بهداشتی مثل استفاده از ماسک، دوری از اجتماعات، شست دست ها و تزریق واکسن را باید در الویت قرار داد.

     کرونا ایران را درنوردیده است. با ورود کرونا امیکرون به ایران دوباره شاهد موج شدید از موارد ابتلا و بستری هستیم.

    ویروس امیکرون با سرعت عجیب و ۲۵ برابر گونه های قبلی در حال انتشار است. احتمالا بخش عظیمی از ایران به این سوش Covid مبتلا خواهند شد.

    با وجود اینکه احتمالا میزان مرگ و میر اومیکرون از گونه های قبلی کمتر است به دلیل موراد بالای ابتلا تعداد مرگ و میر نیز افزایش یابد.

     

    کرونا امیکرون و تعطیلی مدارس

    یکی از بهترین راه حل ها برای قطع زنجیره کووید ۱۹ تعطیلی اماکن پر ازدحام و از جمله مدارس است. از انجایی که کرونا امیکرون در کودکان هم  ایجاد بیماری می کند تعطیلی مدارس یک راهکار مناسب تلقی می شود.

    اما برخی از مسئولین همچنان بر دایر بودن مدارس اصرار دارند. به طور مثال صحبت های وزیر اموزش و پرورش، یوسف نوری در باره اومکیرون واکنش های زیادی در پی داشت. یوسف نوری ادعا کرده که اومیکرون مثل یک سرماخوردگی ساده است. این اظهار نظر با مخالف و جبهه گیری بسیاری از پزشکان وخانواده ها رو به رو شد.

    بنا براین مسئولان تصمیم گیر در بحث امیکرون و تعطیلی مدارس هنوز به جمع بندی کامل نرسیده اند. هر چند که برخی کلاس های درس در برخی مدارس به دلیل موارد ابتلای بالا غیر حضوری دنبال می شوند.

     

    پاسخ به سوالات متداول درباره امیکرون

    کرونا اومیکرون چیست ؟!

    گونه جدید از ویروس کرونا که در اواخر سال ۲۰۲۱ میلادی شناسایی شد

    آیا گونه کرونای جدید خطرناک است ؟

    به نظر می رسد این امیکرون با وجود قابلیت سرایت بالا قدرت کشندگی کمتری دارد. اما هنوز برای پاسخ به این سوال زود است. باید بررسی های بیشتری بر روی مبتلایان به سویه جدید انجام تا از میزان خطر مرگ و میر ناشی از آن مطمئن شد.

    برای جلوگیری از اومیکرون چه کاری باید انجام داد ؟

    برای جلوگیری از ابتلا به امیکرون علاوه بر افزایش سرعت واکسیناسیون باید همچنان فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و ضدعفونی دست ها را مد نظر داشت.

    آیا کرونای جدید به ایران آمده است ؟

    ورد امیکرون به ایران هنوز به صورت رسمی تایید نشده است. اما با توجه به شناسایی چندین مورد از این بیماری در کشورهای همسایه و سرعت بالای انتقال این سویه جدید بعید نیست که امیکرون هم اکنون در کشور ما نیز در حال گردش باشد.


     

     

     

     

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    برند :
    فیلدهایی را که نشان داده می شوند انتخاب کنید. دیگران پنهان خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
    • تصویر
    • شناسه
    • امتیاز
    • قیمت
    • موجودی
    • دسترسی
    • افزودن به سبد خرید
    • شرح
    • محتوا
    • ویجت
    • ابعاد
    • اطلاعات تکمیلی
    Click outside to hide the comparison bar
    مقایسه